marți, 5 iulie 2011

De ce sa crestem prepelite

In primul rand pentru calitatile deosebite ale oualor de prepelita si in al doilea rand pentru gustul deosebit al carnii.
Avantajele cersterii prepelitelor fata de alte pasari sunt multiple: spatiul mic de exploatare, cresterea rapida (atinge maturilaltea la 5-6 saptamani), cheltuieli minime pentru echipamente, procurarea usoara a puilor si tineretului, consumul mic de hrana, cantinatea mare si continua de oua (chiar 350 de oua pe an), rezistenta la boli (daca este ingrijita corespunzator nu are nevoie de nici un vaccin toata viata). Carnea si ouale sunt deosebit de valoroase, avand un continut scazut de grasimi si colesterol.

Medicii naturalisti recomanda aceste oua deoarece imbunatateste si regleaza   activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic, fiind indicate  si persoanelor care au un metabolism dereglat.Ajuta la formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire. 
Are efect pozitiv in tratarea bolilor de rinichi, ficat si biliare, oftalmologice si ORL.Ouale de prepelita sunt valoroase in cresterea si dezvoltarea copiilor 
Reface organismul si regleaza nivelul zaharului din sange in caz de diabet 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu